Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam

Potvrda za izmirenu cenu po ugovoru o prodaji kapitala/imovine

Ministarstvo privrede sprovodi administrativni postupak kojim izdaje potvrde za izmirenu kupoprodajnu cenu u celosti po ugovoru o prodaji kapitala/imovine, a u skladu sa Pravilnikom o troškovima privatizacije koje snose treća lica pred ministarstvom nadležnim za poslove privrede („Službeni glasnik RS“, br. 20/2016).

Svrha ovog administrativnog postupka jeste da podnosioci zahteva (treća lica, odnosno subjekti privatizacije, zadruge i kupci u postupku privatizacije, kao i druga pravna i fizička lica) dobiju dokaz o isplaćenoj kupoprodajnoj ceni u postupku privatizacije, u vidu potvrde koju izdaje nadležno ministarstvo za poslove privrede. Potvrdom koja se izdaje ovim administrativnim postupkom, potvrđuje se podnosiocu zahteva da je po Ugovoru o prodaji kapitala/imovine, kupac izmirio obaveze po osnovu kupoprodajne cene u celosti u skladu sa Ugovorom.

Zahtev se podnosi u slobodnoj formi (obavezni elementi zahteva su: osnovni podaci o podnosiocu zahteva, podaci o ugovoru o prodaji kapitala/imovine i dokaz o uplati naknade za troškove postupka), lično na adresu Kneza Miloša 20 (ulaz iz Admirala Geprata), radno vreme 7.30 do 15.30 časova, poštom na adresu Ministarstvo privrede, Kneza Miloša 20, 11000 Beograd ili mejlom: privatizacijaistecaj@privreda.gov.rs ; igor.kabiljagic@privreda.gov.rs.

Zahtev se može podneti i na propisanom obrascu koji možete preuzeti ovde.

Instrukcija za uplatu naknade za troškove postupka