Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.10.2015.

Министарство привреде, Делегација ЕУ и твининг партнери обележиће у четвртак, 22. октобра 2015. године, у 10.30 часова, почетак пројекта „Јачање капацитета националног система за инфраструктуру квалитета и тела за оцену усаглашености производа у Републици Србији” (Адреса: Амбасада Чешке Републике, Булевар краља Александра 22)

Присутнима ће се обратити Милош Петровић, државни секретар у Министарству привреде, амбасадорка Чешке у Републици Србији Њ.Е. Ивана Хлавсова, в.д. директор Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић и шеф II сектора операција у Делегацији ЕУ у Републици Србији Штефен Худолин.

Пројекат је првенствено усмерен на повећање конкурентности српских предузећа на европском тржишту и унапређење права и интереса потрошача, кроз даљи развој националног система инфраструктуре квалитета. Ефикасан и међународно признат систем инфраструктуре квалитета, српским предузећима и индустрији омогућиће боље услове за спровођење техничких прописа и стандарда, што је један од значајних услова за повећање конкурентности српске привреде.

Вредност пројекта, који се финансира из средстава Европске уније износи 1.000.000 евра. Твининг партнер Министарству привреде на овом пројекту је конзорцијум из Чешке Републике, који чине Чешки институт за метрологију, Чешка канцеларија за стандарде и Чешки институт за акредитацију. Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава ЕУ је уговорно тело које је задужено за праћење имплементације овог пројекта.

Више информација о пројекту: Никола Рашковић, асистент сталног саветника на твининг пројекту, тел: +381 11 33 43 372, nikola.raskovic@privreda.rs

НАПОМЕНА:

Уводна обраћања су отворена за медије, након чега је могуће организовати изјаве учесника.

Акредитације новинара, сниматеља и фоторепортера су обавезне. Достављају се на press@privreda.gov.rs до среде, 21. октобра 2015. године, до 18 часова.