Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
21.10.2015.

Ministarstvo privrede, Delegacija EU i tvining partneri obeležiće u četvrtak, 22. oktobra 2015. godine, u 10.30 časova, početak projekta „Jačanje kapaciteta nacionalnog sistema za infrastrukturu kvaliteta i tela za ocenu usaglašenosti proizvoda u Republici Srbiji” (Adresa: Ambasada Češke Republike, Bulevar kralja Aleksandra 22)

Prisutnima će se obratiti Miloš Petrović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, ambasadorka Češke u Republici Srbiji NJ.E. Ivana Hlavsova, v.d. direktor Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković i šef II sektora operacija u Delegaciji EU u Republici Srbiji Štefen Hudolin.

Projekat je prvenstveno usmeren na povećanje konkurentnosti srpskih preduzeća na evropskom tržištu i unapređenje prava i interesa potrošača, kroz dalji razvoj nacionalnog sistema infrastrukture kvaliteta. Efikasan i međunarodno priznat sistem infrastrukture kvaliteta, srpskim preduzećima i industriji omogućiće bolje uslove za sprovođenje tehničkih propisa i standarda, što je jedan od značajnih uslova za povećanje konkurentnosti srpske privrede.

Vrednost projekta, koji se finansira iz sredstava Evropske unije iznosi 1.000.000 evra. Tvining partner Ministarstvu privrede na ovom projektu je konzorcijum iz Češke Republike, koji čine Češki institut za metrologiju, Češka kancelarija za standarde i Češki institut za akreditaciju. Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU je ugovorno telo koje je zaduženo za praćenje implementacije ovog projekta.

Više informacija o projektu: Nikola Rašković, asistent stalnog savetnika na tvining projektu, tel: +381 11 33 43 372, nikola.raskovic@privreda.rs

NAPOMENA:

Uvodna obraćanja su otvorena za medije, nakon čega je moguće organizovati izjave učesnika.

Akreditacije novinara, snimatelja i fotoreportera su obavezne. Dostavljaju se na press@privreda.gov.rs do srede, 21. oktobra 2015. godine, do 18 časova.