Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.04.2019.

Министарство привреде представило је данас у Привредној комори Србије два програма подршке за микро, мала и средња предузећа и предузетнике, путем којих су фирмама на располагање стављена бесповратна средства државе и повољни кредити партнера.
Од три програма за које је Министарство обезбедило 1,7 милијарди динара – бесповратно, представљена су два – за подршку развојним пројектима и набавку нове производне опреме и алата.
Помоћница министра привреде Kатарина Обрадовић Јовановић поручила је да је веома важно да овакви програми трају и да је интересовање велико.
“Због великог интересовања, сваке године кроз те програме одвајамо све више средстава, јер се на тај начин подстичу инвестиције, увећање прихода и раст БДП-а“, рекла је Обрадовић Јовановић.
“Циљ нам је да подржимо микро, мала и средња предузећа која се баве производњом, као и грађевинске фирме које имају намеру да прошире производњу, односно да купе нову механизацију или опрему”, рекла је помоћница министра привреде.
Програми комбинују бесповратна средства Министарства и повољно кредитне линије са улагањима клијента, рекла је она, истичући да је на тај начин укупан ефекат инвестиција четири до пет пута већи.
Министарство реализује развојни програм у сарадњи са Фондом за развој, а програм за набавку нове опреме са одабраним пословним банкама и лизинг кућама.
Директорка Фонда за развој Слађана Бацковић позвала је привреднике да се пријаве, јер су, како је рекла, кредитне линије кроз ове програме убедљиво најповољније.
Директор сектора услуга Привредне коморе Србије Мирослав Лутовац рекао је да су привредници врло заинтересовани за ову врсту подршке, те да су овакви скупови начин да се боље информишу о појединачним програмима.