Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
19.07.2017.

У наставку преговора руководства и штрајкачког одбора компаније „Фијат Крајслер Аутомобили“, које предводи председница Владе Републике Србије Ана Брнабић са министрима привреде и рада и социјалне политике Гораном Кнежевићем и Зораном Ђорђевићем, било је речи о четири захтева које је штрајкачки одбор поставио пред руководство те компаније. Преговори ће се наставити и у наредним данима, када ће се о свакој тачки посебно разговарати.

Да подсетимо, ради се о анализи процеса и евентуалној оптимизацији рада, обезбеђивању ноћног превоза за раднике који остају прековремено, као и могућностима за повећање плате и исплате бонуса ефикасности.

Представници компаније ФКА Крагујевац изазили су спремност организовања посебне Комисије, у којој ће учестововати и представник штрајкачког одбора, а која ће имати за циљ да се изврши анализа свих процеса рада у тој компанији ради евентуалне оптимизације пословања и исправљања свих могућих недостатака.

Истовремено, нагласили су да ће размотрити опције за обезбеђивање надокнаде за раднике који остају прековремено у току ноћи, али ће се о томе детаљније разговарати већ у току сутрашњег дана.

Када је реч о другим захтевима, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић подсетила је да су радници ФИАТ-а вредни и лојални људи, као и да је ово први пут како су ступили у штрајк од како компанија послује у Србији и апеловала је на обе стране да се у наредним данима разговара о свим могућим опцијама које би биле на задовољство свих.