Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
10.03.2016.

Премијер Александар Вучић, министар привреде Жељко Сертић и министар одбране Зоран Ђорђевић обишли су данас фабрику наменске индустрије „Милан Благојевић“ у Лучанима, која је била угрожена после изливања реке Бјелице, и поручио да ће држава помоћи и фабрици, али свакако више домаћинствима.

Радницима наменске посебно је захвалио због свега што су учинили у одбрани фабрике од воде, али и истакао да је поносан што је јуче управо из те фабрике наручиоцима послат суви барут.
Премијер је рекао да ће држава учинити што може да би надокнадила штету и привредницима и грађанима, те да остаје да се дугорочно реши проблем са изливањем реке Бјелице и акомулационим језером.

Према његовим речима, има довољно новца у државној каси, управо захваљујући грађанима који нису тражили да држава даје више него што може.

„Зато смо успели да уштедимо и обезбедимо да у оваквим ситуацијама помогнемо колико можемо“, рекао је Вучић, обраћајући се запосленима у фабрици.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/03/Lucani FEATURED IMAGE
Премијер и министри у Лучанима

„Сигуран сам да заједно и уједињени можемо то да постигнемо. Знам да грађанима није лако, али разумете да радимо колико можемо и да не седимо у топлим собама, већ делимо судбину народа“, рекао је Вучић.

Премијер је захвалио и радницима, али и војсци која је ангажована на учвршћивању насипа. додао да је поносан што је јуче из те фабрике наручиоцима послат суви барут.

Он је директору фабрике Радошу Миловановићу рекао да раде на томе да се унапређује производња, а председници општине Лучани Весни Стамболић – да општинске комисије што пре изађу на терен и обиђу све куће и објекте.

Председник Владе Србије је рекао да су лоше вести што је за шест сати пало 18 литара воде по метру квадратном, те да ће ванредна ситуација, ако се тако настави, бити уведена до вечерас на целој територији земље.