Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
10.03.2016.

Premijer Aleksandar Vučić, ministar privrede Željko Sertić i ministar odbrane Zoran Đorđević obišli su danas fabriku namenske industrije „Milan Blagojević“ u Lučanima, koja je bila ugrožena posle izlivanja reke Bjelice, i poručio da će država pomoći i fabrici, ali svakako više domaćinstvima.

Radnicima namenske posebno je zahvalio zbog svega što su učinili u odbrani fabrike od vode, ali i istakao da je ponosan što je juče upravo iz te fabrike naručiocima poslat suvi barut.
Premijer je rekao da će država učiniti što može da bi nadoknadila štetu i privrednicima i građanima, te da ostaje da se dugoročno reši problem sa izlivanjem reke Bjelice i akomulacionim jezerom.

Prema njegovim rečima, ima dovoljno novca u državnoj kasi, upravo zahvaljujući građanima koji nisu tražili da država daje više nego što može.

„Zato smo uspeli da uštedimo i obezbedimo da u ovakvim situacijama pomognemo koliko možemo“, rekao je Vučić, obraćajući se zaposlenima u fabrici.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/03/Lucani FEATURED IMAGE
Premijer i ministri u Lučanima

„Siguran sam da zajedno i ujedinjeni možemo to da postignemo. Znam da građanima nije lako, ali razumete da radimo koliko možemo i da ne sedimo u toplim sobama, već delimo sudbinu naroda“, rekao je Vučić.

Premijer je zahvalio i radnicima, ali i vojsci koja je angažovana na učvršćivanju nasipa. dodao da je ponosan što je juče iz te fabrike naručiocima poslat suvi barut.

On je direktoru fabrike Radošu Milovanoviću rekao da rade na tome da se unapređuje proizvodnja, a predsednici opštine Lučani Vesni Stambolić – da opštinske komisije što pre izađu na teren i obiđu sve kuće i objekte.

Predsednik Vlade Srbije je rekao da su loše vesti što je za šest sati palo 18 litara vode po metru kvadratnom, te da će vanredna situacija, ako se tako nastavi, biti uvedena do večeras na celoj teritoriji zemlje.