Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.04.2016.

Помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције Владимир Петровић разговарао је данас са привредном делегацијом из аустријске покрајине Корушка о могућностима пословања и инвестирања у Србији, као и начинима повезивања српских и аустријских предузећа.

Помоћник Петровић је, представљајући привредној делегацији Корушке могућности за улагање, рекао да је Србија прошле године донела нови закон о улагањима којим је омогућена системска подршка компанијама које желе да улажу у српску привреду. Он је истакао да су овај, али и други важни закони које је Србија донела у претходном периоду, додатно уредили привредни амбијент и привредно окружење у Србији учинили извесним и сигурним.

Петровић је, такође, привредницима из Корушке представио Програм Година  предузетништва и истако да је циљ овог програма да подстакне развој сектора малих и средњих предузећа, јер је он кључан за развој привреде Србије.

Привредна делегација из Корушке, коју чине представници 20 компанија, посетила је Србију како би се упознала са српском привредом и потенцијалним пословним партнерима.

Јурген Мандл, председник Привредне коморе Корушке је истакао да су аустријски привредници веома заинтересовани за тржиште Србије и за српска предузећа које би могла бити њихови добављачи и партнери. Он је рекао да у прилог овоме говори и чињеница да је ово највећа делегацију коју је Привредна комора покрајине Корушка икада послала у посету некој земљи.

Мандл је веома позитивно оценио настојање Владе Србије да своје капацитете усмери на сектор малих и средњих предузећа који је, како је рекао, суштинска основа за благостање у било којој земљи.