Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.04.2016.

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije Vladimir Petrović razgovarao je danas sa privrednom delegacijom iz austrijske pokrajine Koruška o mogućnostima poslovanja i investiranja u Srbiji, kao i načinima povezivanja srpskih i austrijskih preduzeća.

Pomoćnik Petrović je, predstavljajući privrednoj delegaciji Koruške mogućnosti za ulaganje, rekao da je Srbija prošle godine donela novi zakon o ulaganjima kojim je omogućena sistemska podrška kompanijama koje žele da ulažu u srpsku privredu. On je istakao da su ovaj, ali i drugi važni zakoni koje je Srbija donela u prethodnom periodu, dodatno uredili privredni ambijent i privredno okruženje u Srbiji učinili izvesnim i sigurnim.

Petrović je, takođe, privrednicima iz Koruške predstavio Program Godina  preduzetništva i istako da je cilj ovog programa da podstakne razvoj sektora malih i srednjih preduzeća, jer je on ključan za razvoj privrede Srbije.

Privredna delegacija iz Koruške, koju čine predstavnici 20 kompanija, posetila je Srbiju kako bi se upoznala sa srpskom privredom i potencijalnim poslovnim partnerima.

Jurgen Mandl, predsednik Privredne komore Koruške je istakao da su austrijski privrednici veoma zainteresovani za tržište Srbije i za srpska preduzeća koje bi mogla biti njihovi dobavljači i partneri. On je rekao da u prilog ovome govori i činjenica da je ovo najveća delegaciju koju je Privredna komora pokrajine Koruška ikada poslala u posetu nekoj zemlji.

Mandl je veoma pozitivno ocenio nastojanje Vlade Srbije da svoje kapacitete usmeri na sektor malih i srednjih preduzeća koji je, kako je rekao, suštinska osnova za blagostanje u bilo kojoj zemlji.