Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
03.03.2017.

Предузетници и привредници ће од понедељка моћи да конкуришу за шест програма подршке Развојне агенције Србије за које је опредељено 435 милиона динара. Овим Развојна агенција Србије почиње кампању „Креирај живот“ којом поручује предузетницима да су они кључни доносиоци одлука у свом животу и да правовременим одлукама могу да креирају живот по својој мери.

На званичном представљању програма подршке у просторијама РАС, речено је да ће у 2017. бити додељена бесповратна средстава кроз суфинансирање и то: до 70% за почетнике, до 50% за постојеће фирме и до 60% за организације и институције.

Државни секретар у Министарству привреде Милун Тривунац рекао је да привредни развој могућ само уз јак приватни сектор и зато држава наставља снажно да га подржава. „Програми РАС-а су добро структуирани, јер поред „јефтиног новца“, привредницима пружају знање, које је важна компонента у управљању и развоју предузећа“ рекао је Тривунац.

Он је такође додао да је држава обезбедила средства за бројне програме и то не само из буџета, већ и из међународних финансијских институција попут Светске банке и Немачке развојне банке КфW.

В.д. директор РАС-а Жељко Сертић је рекао да је за првих шест програма, намењених почетницима у пословању, унапређењу конкурентности, унапређењу економског развоја, иновацијама, наступу на страним тржиштима и промоцији извоза опредељено је 435 милиона динара. „Ти програми ће већ од понедељка бити доступни привредницима. Поред тога, у наредне две недеље биће на располагању и програм менторинга, за који је издвојено око 20 милиона динара“, рекао је Сертић.

Сертић је додао да ће за спровођење програма широм Србије од великог значаја бити мрежа од 16 регионалних развојних агенција, а које ће бити на располагању привредницима за више информација.