Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
03.03.2017.

Preduzetnici i privrednici će od ponedeljka moći da konkurišu za šest programa podrške Razvojne agencije Srbije za koje je opredeljeno 435 miliona dinara. Ovim Razvojna agencija Srbije počinje kampanju „Kreiraj život“ kojom poručuje preduzetnicima da su oni ključni donosioci odluka u svom životu i da pravovremenim odlukama mogu da kreiraju život po svojoj meri.

Na zvaničnom predstavljanju programa podrške u prostorijama RAS, rečeno je da će u 2017. biti dodeljena bespovratna sredstava kroz sufinansiranje i to: do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac rekao je da privredni razvoj moguć samo uz jak privatni sektor i zato država nastavlja snažno da ga podržava. „Programi RAS-a su dobro struktuirani, jer pored „jeftinog novca“, privrednicima pružaju znanje, koje je važna komponenta u upravljanju i razvoju preduzeća“ rekao je Trivunac.

On je takođe dodao da je država obezbedila sredstva za brojne programe i to ne samo iz budžeta, već i iz međunarodnih finansijskih institucija poput Svetske banke i Nemačke razvojne banke KfW.

V.d. direktor RAS-a Željko Sertić je rekao da je za prvih šest programa, namenjenih početnicima u poslovanju, unapređenju konkurentnosti, unapređenju ekonomskog razvoja, inovacijama, nastupu na stranim tržištima i promociji izvoza opredeljeno je 435 miliona dinara. „Ti programi će već od ponedeljka biti dostupni privrednicima. Pored toga, u naredne dve nedelje biće na raspolaganju i program mentoringa, za koji je izdvojeno oko 20 miliona dinara“, rekao je Sertić.

Sertić je dodao da će za sprovođenje programa širom Srbije od velikog značaja biti mreža od 16 regionalnih razvojnih agencija, a koje će biti na raspolaganju privrednicima za više informacija.