Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
30.10.2018.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović prisustvovala je uručenju priznanja najuspešnijim preduzetnicama, „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koje je tradicionalno, po dvanaesti put, dodelilo Udruženje poslovnih žena Srbije (UPŽ).

Obradović Jovanović je na ovoj svečanosti uručila jednu od nagrada i to suvlasnici i direktorki Opšte bolnice „Bel Medik“ dr Jasmini Knežević kojoj je pripalo drugo mesto.

Za žene „zmajeve nad zmajevima“ proglašene su i vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress“ Ljiljana Karaklajić koja je osvojila prvo mesto i suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo“ Gordana Đurđević kojoj je pripalo treće mesto.

Na svečanosti je po prvi put dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“ nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“.

Priznanje je dodeljeno velikim kompanijama koje primenjuju pet principa Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Titulu rodno najsenzitivnije kompanije ove godine ponela je „Delta Holding“ Beograd. Drugo mesto u ovoj kategoriji podelile su kompanije „Ikea Srbija“ Beograd i „Avon Srbija“, dok su treće mesto osvojile kompanije „VIP Mobile“ Beograd i Unikredit banka.