Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
29.08.2015.

U cilju podizanja infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalne samouprave, standarda i kvaliteta života građana, kao i podršci ekonomskom razvoju Ministarstvo privrede realizuje Program podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture GRADIMO ZAJEDNO“ kroz sufinansiranje realizacije infrastrukturnih projekata u lokalnim samoupravama, sredstvima iz zajma Evropske investicione banke.

U funkciji realizacije navedenog cilja sufinansira se realizacija projekata iz oblasti putne infrastrukture, obrazovnih i sportskih objekata, objekata zdravstvene i socijalne infrastrukture, kao i objekata od kulturno-istorijskog značaja.

IZVOR FINANSIRANJA

Finansijski ugovori između Republike Srbije i Evropske investicione banke „Zajam za opštinsku i regionalnu infrastrukturu A i B”, zaključeni su 2009. godine u ukupnom iznosu kredita od 75.000.000 EUR. Fizička realizacija projekata započeta je početkom 2010. godine, a Ministarstvo privrede je zaduženo za realizaciju Programa.

U skladu sa uslovima iz Finansijskog ugovora, deo sredstava za realizaciju Programa u iznosu od 50% od ukupne vrednosti svih projekata obezbeđen je iz kredita Evropske investicione banke, a preostala sredstva  obezbeđuju se iz ostalih izvora.

Program se realizuje periodičnim predlaganjem liste projekta EIB-u po osnovu raspisanih javnih poziva koje Ministarstvo upućuje lokalnim samoupravama. Odobreni projekti ispunjavaju zajedničke kriterijume EIB-a i Ministarstva privrede.