Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.10.2018.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović rekla je danas da će, zahvaljujući projektu e-papir, svi administrativni postupci i procedure sa kojima se privreda susreće u komunikaciji sa državnom upravom biti sistemski popisani, optimizovani i digitalizovani.

Obradović Jovanović je na konferenciji o izazovima unapređenja poslovne klime na lokalnom nivou, održanoj u Beogradu, istakla da je do sada popisano 2.500 postupaka.

Cilj je, dodaje, da se uspostavi registar svih administrativnih postupaka i omogući jedinstvena i transparentna komunikacija privrede i državne uprave.

„Namera nam je da se što više olakša poslovanje i omogući ušteda vremena i para privrednicima. Zato je mišljenje privrednika, kao i njihovo aktivno učešće u identifikovanju procedura koje opterećuju poslovanje od velikog značaja za državu“, poručila je Obradović Jovanović.

Konferenciju „Povoljno poslovno okruženje na lokalnom nivou“ organizovala je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji finansira Vlada Švedske.