Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
30.11.2016.

Министар привреде Горан Кнежевић и шефица Канцеларије УН у Београду Ирена Војачкова Солорано потписали су данас Споразум о увођењу апликације за електронску регистрацију за покретање бизниса у Агенцији за привредне регистре (АПР). Споразум ће значајно поједноставити процедуре за покретање бизниса, на даље утицати на стимулишуће окружење за пословање у земљи и унапредити позицију Републике Србије на скали пословања Дуинг бизнис Светске банке.

„Увођењем оваквог система ће оснивање предузећа бити поједностављено, али ће се уштедети и време и новац наших предузетника, што ће у коначном довести до стварања повољнијег пословног окружења, као и до охрабривања предузетништва“ , нагласио је Кнежевић захваливши се УНДП на финансијској и стручној подршци у остваривању овог циља.

Он је истакао да ће, захваљујући овом пројекту, Србија напредовати за најмање још 5 места на Дуинг Бизнис листи.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/11/IMG 5238
Министар Кнежевић и Војачкова-Солорано у разговору

Војачкова-Солорано је истакла да је ово један корак ка јачој сарадњи између Канцеларије УН и Министарства, за које је рекла да је један од кључних државних органа за унапређење привредног амбијента, али и стања у друштву.

Пројекат је осмишљен као подршка Министарству привреде и Агенцији за привредне регистре у остваривању још квалитетнијих услуга привредницима. Реформа у области отпочињања бизниса се односи на поједностављивање процедура и скраћивање времена које је неопходно за регистровање предузећа, а захваљујући последњем унапређењу овог система, које се примењује од 1. марта 2016. године, Србија се нашла на 47. месту ранг листе по лакоћи пословања Дуинг Бизнис Светске банке, када је реч о отпочињању бизниса.

Са овим пројектом, процедура ће бити још једноставнија и ефикаснија и што је још важније, моћи ће да се уради интернетом, преко посебне платформе за електронску регистрацију, без одласка на шалтер.