Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.06.2019.

Државни секретар у Министарству привреде Бранимир Стојановић присуствовао је у Новом Саду промоцији вина и пива произвођача са Kосова и Метохије, од које се очекује да ће ближе повезати произвођаче са тог подручја са угоститељима из Војводине и допринети бољој препознатљивости укуса са KиМ.

„Ово је шанса да се изграде чврсти пословни и пријатељски односи, а из тога ће касније настати и бољи услови за производњу, самим тим и бољи пласман производа на тржишту“, рекао је Стојановић.

Државни секретар је најавио да ће Министарство привреде наставити да подржава привреднике са Kосова и Метохије. Он је подсетио да је издвојено 200 милиона динара државне помоћи за куповину пољопривредне механизације.

Помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију, Зоран Бојовић рекао је да производе са KиМ карактеришу изузетан квалитет и укус.

„За сада на тржишту нема довољно вина, пива и других производа с Kосова и Метохије и овакве акције тим људима значе излаз у свет. На овај начин ће се људи из Војводине и целе Србије упознати са укусима производа с KиМ, омогућити проширење њихове производње и оснаживање капацитета“, рекао је Бојовић.

Промоција вина и пива на Рибарском острву у Новом Саду наставак је акције, која је почела пре неколико месеци отварањем Kосовског кутка у центру Новог Сада и пласирањем производа са KиМ на полицама Универекспорта.

Основна идеја данашње промоције, када су представљена вина „Душа Метохије“, „Бркић“ и пиво „Пивџан, јесте да се повежу произвођачи са KиМ и угоститељи из Војводине, чиме би се побољшала позиција ових произвођача на тржишту.

Промоцију су организовали Kанцеларија за Kосово и Метохију, Министарство привреде, Привредна комора Србије и Удружење „УГОНС 1946“.