Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.06.2019.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović prisustvovao je u Novom Sadu promociji vina i piva proizvođača sa Kosova i Metohije, od koje se očekuje da će bliže povezati proizvođače sa tog područja sa ugostiteljima iz Vojvodine i doprineti boljoj prepoznatljivosti ukusa sa KiM.

„Ovo je šansa da se izgrade čvrsti poslovni i prijateljski odnosi, a iz toga će kasnije nastati i bolji uslovi za proizvodnju, samim tim i bolji plasman proizvoda na tržištu“, rekao je Stojanović.

Državni sekretar je najavio da će Ministarstvo privrede nastaviti da podržava privrednike sa Kosova i Metohije. On je podsetio da je izdvojeno 200 miliona dinara državne pomoći za kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Zoran Bojović rekao je da proizvode sa KiM karakterišu izuzetan kvalitet i ukus.

„Za sada na tržištu nema dovoljno vina, piva i drugih proizvoda s Kosova i Metohije i ovakve akcije tim ljudima znače izlaz u svet. Na ovaj način će se ljudi iz Vojvodine i cele Srbije upoznati sa ukusima proizvoda s KiM, omogućiti proširenje njihove proizvodnje i osnaživanje kapaciteta“, rekao je Bojović.

Promocija vina i piva na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu nastavak je akcije, koja je počela pre nekoliko meseci otvaranjem Kosovskog kutka u centru Novog Sada i plasiranjem proizvoda sa KiM na policama Univereksporta.

Osnovna ideja današnje promocije, kada su predstavljena vina „Duša Metohije“, „Brkić“ i pivo „Pivdžan, jeste da se povežu proizvođači sa KiM i ugostitelji iz Vojvodine, čime bi se poboljšala pozicija ovih proizvođača na tržištu.

Promociju su organizovali Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije i Udruženje „UGONS 1946“.