Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
24.07.2015.

Savet za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost održao je danas prvu sedncu u Vladi Srbije.

Ovo telo je formirano sa ciljem da se obezbedi efikasna koordinacija aktivnosti na sprovođenju Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti.

„Stvaranje uslova za razvoj ovog sektora zahteva široko angažovanje velikog broja ministarstava i organa državne uprave, kao i privrednika i stručnih udruženja. Uspešnost sprovođenja Strategije zavisiće najviše od spremnosti svih nas da preuzmemo inicijativu i odgovornost za sprovođenje plniranih mera. Sektor malih i srednjih preduzeća je ključan za bolju ekonomsku budućnost naše zemlje i zato ne smemo da dozvolimo da ova Strategija, kao mnoge druge u prošlosti, ostane mrtvo slovo na papiru“, rekao je ministar privrede i predsednik Saveta za mala i srednja preduzeća Željko Sertić.

Polazeći od činjenice da više 99 odsto svih privrednih subjekata u našoj zemlji pripadaju sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i značaja privatne preduzetničke inicijative za unapređenje privredne aktivnosti i ekonomskog razvoja, Vlada je u martu 2015. godine usvojila Strategiju za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti za period od 2015. do 2020. godine i Plan implementacije za 2015. sa projekcijom za 2016. godinu.

Strategija je usmerena na unapređenje poslovnog okruženja, pristupa izvorima finansiranja i novim tržištima, razvoj ljudskih resursa, jačanje održivosti i konkurentnosti i promociju i podsticaj socijalnom preduzetništvu i preduzetništvu kod žena i mladih.