Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.12.2016.

Naknadni rok od 30 dana za dostavljanje revizorskog izveštaja, koje je Ministarstvo privrede dalo kupcu Radio-televizije Kragujevac Radoici Milosavljeviću, ističe 21. decembra ove godine, nakon čega će, 22. decembra uslediti kontrola Ministarstva. U slučaju da Kupac ne dostavi revizorski izveštaj,  Ministarstvo će naplatiti  bankarsku garanciju u iznosu od 150.000 evra. Ugovor se smatra raskinutim ako Kupac ni u naknadnom roku ne dostavi bankarsku garanciju i ne poštuje obavezu raspolaganja imovinom i kapitalom.

Ministarstvo privrede, po Zakonu o privatizaciji nije imalo pravnog osnova za preduzimanje mera naplate bankarske garancije i raskida Ugovora, pre nego što se ostavi naknadni rok kupcu, osim u slučaju neispunjavanja ugovorne obaveze koja zahteva obezbeđivanje kontinuiteta u proizvodnji medijskih sadržaja. S tim u vezi, važno je napomenuti da se očekuje izveštaj Regulatornog tela za elektronske medije o kontinuitetu u proizvodnji medijskih sadržaja.

Takođe, radi razjašnjenja pojedinih nedoumica, Ministarstvo privrede je u slučaju privatizacije RTV Kragujevac, kao i ostalih medija, sprovodilo i sprovodi sve zakonom predviđene kontrole kako bi se utvrdilo da li je kupac kapitala izvršio sve preuzete obaveze.