Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
05.04.2016.

Ministarstvo privrede raspisalo je danas javni poziv za banke i lizing kompanije koje će biti partneri Ministarstva u realizaciji Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini.

Rok za podnošenje prijava je 19. april 2016. godine, nakon čega će Ministarstvo privrede razmotriti prijave i dokumentaciju i odabrati četiri poslovne banke i dve lizing kompanije koje će zajedno sa Ministarstvom realizovati Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme.

Nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanija za učešće u Programu, biće objavljen javni poziv privrednim subjektima za dodelu bespovratnih sredstava u najmanje jednom dnevnom listu koji se distribuira na celoj teritoriji Republike Srbije, kao i na internet stranici Ministarstva privrede i Razvojne agencije Srbije.

 Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2016. godini koji je namenjen preduzetnicima, malim i mikro preduzećima i zadrugama, predstavlja  kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i bespovratnih sredstava države. Ministarstvo privrede sufinansira nabavku proizvodne opreme u iznosu od 25 odsto vrednosti opreme, dok se 70 odsto troškova nabavke  finansira iz kredita banaka ili finansijskog lizinga,  lizing kompanija partnera na Programu, a pet odsto je učešće samog privrednog subjekta.

Sredstva se mogu koristiti za nabavku novih ili polovnih (ne starijih od pet godina) proizvodnih mašina i opreme, kao i novih delova, specijalizovanih alata za mašine i opremu, a iznos odobrene bespovratne pomoći do 25 procenata od vrednosti opreme ne može biti veći od 2.500.000 dinara.

Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme se realizuje u okviru Godine preduzetništva.