Министарство привреде расписало је данас јавни позив за банке и лизинг компаније које ће бити партнери Министарства у реализацији Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години.

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години који је намењен предузетницима, малим и микро предузећима и задругама, представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе. Министарство привреде суфинансира набавку производне опреме у износу од 25 одсто вредности опреме, док се 70 одсто трошкова набавке  финансира из кредита банака или финансијског лизинга,  лизинг компаније партнера на Програму, а 5 одсто је учешће самог привредног субјекта.

Рок за подношење пријава је 21. март 2017. године, након чега ће Министарство привреде размотрити пријаве и документацију и одабрати пет пословних банки и 1 лизинг компанију, које буду понудиле најбоље услове за привреднике, за партнере на овом програму.

Након избора пословних банака и лизинг компаније за учешће у Програму, биће објављен јавни позив привредним субјектима за доделу бесповратних средстава.

Програм подршке малим предузећима за набавку опреме Министарство реализује у оквуру подршке државе сектору малих и средњих предузећа.