Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.04.2016.

Министарство привреде расписало је јавни позив за доделу подстицаја за производњу аудиовизуелних дела у циљу повећања привредних активности и запослености у филмској индустрији, производним и услужним делатностима, као и промоције потенцијала Србије у овој делатности.

У циљу сврставања међу конкурентне светске дестинације попут Чешке, Мађарске и Хрватске, Влада Србије је, прошле године усвојила Уредбе о подстицајима инвеститору да у Републици Србији производи аудиовизуелно дело, чиме је инвеститорима из ове области понудила финансијске подстицаје по узору на већину земаља у Европској Унији и 30 земаља широм света.

У Републици Србији постоје филмски студији, бројне кредибилне продуцентске куће, значајна база искусних и веома цењених филмских радника и јединствена разноврсност филмских локација широм њене територије. Финансијски подстицаји за инвеститоре у аудиовизуелној индустрији омогућиће  да у Србију долазе већи пројекти, са великим буџетима који би се у земљи реализовали дуже, користећи већи број локација и капацитета, нарочито оних ван Београда.

За ове намене је у буџету Министарства привреде опредељено за 2016. годину 400 милиона динара.

Потенцијални инвеститори из области филмске индустрије јавни позив могу видети на интернет презентацијамa Министарства привреде и Филмског центра Србије.