Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.04.2016.

Ministarstvo privrede raspisalo je javni poziv za dodelu podsticaja za proizvodnju audiovizuelnih dela u cilju povećanja privrednih aktivnosti i zaposlenosti u filmskoj industriji, proizvodnim i uslužnim delatnostima, kao i promocije potencijala Srbije u ovoj delatnosti.

U cilju svrstavanja među konkurentne svetske destinacije poput Češke, Mađarske i Hrvatske, Vlada Srbije je, prošle godine usvojila Uredbe o podsticajima investitoru da u Republici Srbiji proizvodi audiovizuelno delo, čime je investitorima iz ove oblasti ponudila finansijske podsticaje po uzoru na većinu zemalja u Evropskoj Uniji i 30 zemalja širom sveta.

U Republici Srbiji postoje filmski studiji, brojne kredibilne producentske kuće, značajna baza iskusnih i veoma cenjenih filmskih radnika i jedinstvena raznovrsnost filmskih lokacija širom njene teritorije. Finansijski podsticaji za investitore u audiovizuelnoj industriji omogućiće  da u Srbiju dolaze veći projekti, sa velikim budžetima koji bi se u zemlji realizovali duže, koristeći veći broj lokacija i kapaciteta, naročito onih van Beograda.

Za ove namene je u budžetu Ministarstva privrede opredeljeno za 2016. godinu 400 miliona dinara.

Potencijalni investitori iz oblasti filmske industrije javni poziv mogu videti na internet prezentacijama Ministarstva privrede i Filmskog centra Srbije.