Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
21.01.2016.

COSME програм отворио је први јавни позив за достављање предлога пројеката малих и средњих предузећа који ће се финансирати у оквиру овог програма. Овај јавни позив је намењен за пројекте који се односе на производе базиране на иновативном дизајну и високим технологијама.

Рок за достављање предлога пројеката је 14. април 2016. године, а право учешћа остварују мала и средња предузећа своје производе заснивају на иновативним дизајнерским решењима (самостално и у конзорцијуму), али и универзитети, истраживачки институти и др.

Овај јавни позив односи се само на једну компоненту COSME програма, док ће јавни позиви за остале три компоненете бити расписани у наредном периоду, о чему ће Министарство привреде, као носилац програма, благовремено обавестити јавност.

Више информација о овом јавном позиву, начину и документима који су потребни за пријаву сви заинтересовани могу пронаћи на линку:
https://ec.europa.eu/easme/en/cos-design-2015-3-06-design-based-consumer-goods-ii

COSME програм је програм Европске уније за конкурентност малих и средњих предузећа у земљама чланицама и земљама кандидатима са буџетом од 2,3 милијарде евра за период од 2014-2020. године.

Овај програм омогућава малим и средњим предузећима бољи приступ изворима финансирања, пружа подршку интернационализацији и приступу страним тржиштима, подстиче стварање повољног пословног окружења за развој конкурентности и афирмише културу предузетништва.
Србија је потписивањем споразума са Европском унијом новембра прошле године омогућила финансирања активности које имају за циљ подизање конкурентности и оснивање и раст малих и средњих предузећа у Србији.