Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.12.2016.

Развојна агенција Србије (РАС) расписала је данас Конкурс за избор најбољих пројектних идеја, које за циљ имају представљање  инвестиционог пројекта у једном региону или делу региона у Републици Србији.

Укупан наградни фонд за најбоље рангиране предлоге пројектних идеја је 4 милиона динара, док је вредност прве награде милион динара. Конкурс је отворен до 31. марта, 2017. године, а право учешћа имају пројектни тимови акредитованих високошколских установа, које може чинити један професор у улози ментора и студенти те установе.

„Овим конкурсом желели смо да покренемо младе да размишљају о развоју свог региона и о унапређењу заједнице у којој су рођени или у којој живе. Сваки део Србије има своју специфичност, која може да допринесе како локалном, тако и националном развоју, а наша жеља је  да охрабримо младе да покажу своју креативност и иновативност и дају свој допринос регионалној препознатљивости“, изјавио је в.д. директора РАС Жељко Сертић.

Сваки пројектни тим може поднети само један предлог пројектне идеје, а високошколска установа може учествовати на конкурсу са више пројектних тимова. Пројектне идеје се не морају односити на регион у коме се налази седиште високошколске установе.

О избору најбољих пројектних идеја одлучиваће Комисија. Другопласирана идеја биће награђена са 800.000 динара, трећепласирана са 600.000 динара, док ће по 400.000 динара бити награђени пројектни тимови у посебним категоријама: најбоље брендинг решење, решење за најбољи утицај на животну средину, решење за најболји допринос новом запошљавању и решење за најбољи утицај на развој заједнице.

Више информација о конкурсу, као и потребна конкурсна документација налази се на званичној интернет адреси РАС www.ras.gov.rs .