Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.03.2016.

На јучерашњем, вишесатном састанку, који су у Министарству привреде имали представници прибојског ФАП-а и Министарства привреде, постигнута је сагласност о већини захтева који су представници радника изнели.

Сагласност је постигнута око повезивања радног стажа и овере здравствених књижица, а представници ФАП-а разумели су предочене могућности државе око исплате зарада.

Такође је постигнута сагласност и прихваћен предлог за смену менаџемнта предузећа, али је констатовано да се у наредних седам дана, усагласи предлог новог руководства.

Договорено је да почетком следеће недеље, у понедељак или уторак, одржимо састанак са представницима Министарства одбране, и да се сагледају захтеви и могућности Војске Србије, која ће дати допринос у очувању делатности и неопходног броја радних места у ФАП-у.

Предложено је, од стране Министартства привреде, да кроз све процесе и проблеме пролазимо и заједно их решавамо, кроз медјусобно разумевање и подршку, како би се нашло најбоље решење које је одрживо, свеобухватно и од ког ће Прибој имати користи.

На жалост, и поред свега наведеног, део радника се определио за штрајк глађу и на тај начин довео у питање све напоре који се заједно улажу да се проблем превазиђе.

Уважавајући стварност на терену, жељу и потребу радника радника да имају сигурност и посао, Министарство привреде сматра да се то мора тражити и препознати у законским оквирима, реформском курсу Владе Србије и, пре свега, економски одрживим принципима.

У том смислу Министарство привреде је и даље спремно и отворено за нове разговоре о било ком питању о коме би представници предузећа хтели да разговарају.