Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.03.2016.

Na jučerašnjem, višesatnom sastanku, koji su u Ministarstvu privrede imali predstavnici pribojskog FAP-a i Ministarstva privrede, postignuta je saglasnost o većini zahteva koji su predstavnici radnika izneli.

Saglasnost je postignuta oko povezivanja radnog staža i overe zdravstvenih knjižica, a predstavnici FAP-a razumeli su predočene mogućnosti države oko isplate zarada.

Takođe je postignuta saglasnost i prihvaćen predlog za smenu menadžemnta preduzeća, ali je konstatovano da se u narednih sedam dana, usaglasi predlog novog rukovodstva.

Dogovoreno je da početkom sledeće nedelje, u ponedeljak ili utorak, održimo sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane, i da se sagledaju zahtevi i mogućnosti Vojske Srbije, koja će dati doprinos u očuvanju delatnosti i neophodnog broja radnih mesta u FAP-u.

Predloženo je, od strane Ministartstva privrede, da kroz sve procese i probleme prolazimo i zajedno ih rešavamo, kroz medjusobno razumevanje i podršku, kako bi se našlo najbolje rešenje koje je održivo, sveobuhvatno i od kog će Priboj imati koristi.

Na žalost, i pored svega navedenog, deo radnika se opredelio za štrajk glađu i na taj način doveo u pitanje sve napore koji se zajedno ulažu da se problem prevaziđe.

Uvažavajući stvarnost na terenu, želju i potrebu radnika radnika da imaju sigurnost i posao, Ministarstvo privrede smatra da se to mora tražiti i prepoznati u zakonskim okvirima, reformskom kursu Vlade Srbije i, pre svega, ekonomski održivim principima.

U tom smislu Ministarstvo privrede je i dalje spremno i otvoreno za nove razgovore o bilo kom pitanju o kome bi predstavnici preduzeća hteli da razgovaraju.