Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
20.10.2016.

Савет за економски развој донео је, на последњој седници,  препоруку да се доделе подстицајна средства за улагања шест компанија, међу којима је и компанија „Ендава доо Београд“, која ће, у наредних неколико година, уложити 4,3 милиона евра и запослити 324 нова радника на неодређено време. На основу ове укупне инвестиције, ова компанија би могла да оствари право на подстицајна средства од 1.622.177 евра.

Закон о улагањима изједначио је стране и домаће инвеститоре и коначно пружио огромну шансу нашим компанијама да се пријаве за подстицајна средства, што раније није био случај. Имајући у виду мање инвестиционе капацитете домаћих компанија, смањени су критеријуми за давање подстицајних средстава у погледу висине инвестиција и броја новоотворених радних места, управо како би и наше компаније могле да конкуришу и добију подстицаје за своје пројекте. Позивамо све да искористе ове предности омогућене Законом о улагањима и аплицирају за подстицајна средства државе.

Такође, посебним програмима подршке у оквиру Године предузетништва подржавамо искључиво развој домаћих малих и средњих предузећа, па и ИТ компаније.

Будићи да је Министарство у фази израде плана и програма Године предузетништва за 2017. годину у којој се свакако планира секторски приступ како за прехрамбену, дрвну….. тако и за ИТ сектор, отворени смо за дијалог и подршку свакој доброј иницијативи у циљу унапређења инвестиција и стварања нових радних места.

Свесни недостатка кадрова у овом сектору, Влада Републике Србије усмерила је своје активности на јачање кадровског потенцијала, кроз увођење дуалног образовања, не само у средњим школама, већ и у високообразовним установама. Настојимо да анимирамо и максимално укључимо целу академску заједницу у овај процес како бисмо што пре превазишли овај проблем.

 

******************************************************************************

КомпанијаENDAVA D.O.O. BEOGRAD обавља делатности рачунарског програмирања и део је Ендава групе из Велике Британије која тренутно има преко 2800 стално запослених на 14 локација у Енглеској (Лондон, Оксфорд, Глазгов), САД (Њујорк, Атланта, Њу Џерзи), Немачкој (Франкфурт), Румунији (Букурешт, Клуж, Ласи), Молдавији (Кишињев), Македонији (Скопље), Колумбији (Богота) и Србији (Београд), и годишњи приход од 84 милиона британских фунти у финансијској 2014/2015 години. Ова група је једна од 100 највећих светских тзв. „outsourcing компанија и једна од најбрже растућих компанија у Енглеској и Европи