Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
04.04.2016.

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је данас у Лешку да је најважнији државни и политички циљ на Косову и Метохији обезбедити да фабрике раде, јер ће на тај начин бити сачувани и грађани у покрајини.

Сертић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић обишли су погоне Фабрике отковака “Лола” у Лешку на северу Косова и том приликом поручили да ће ова, али и Влада Србије која буде формирана након избора 24. априла, подржавајући економију, наставити да подржава и грађане на Косову и Метохији.

Што се тиче фабрике “Лола” једноставно желим да кажем свим радницима и руководству да не треба да брину, држава ће водити рачуна о овој фабрици као што је водила и до сада, јер ако не будемо обезбедили да фабрике и погони раде нећемо имати ни наше људе, реклао је Сертић.

Он је додао да је то међусобно условљено и да је то најважнији државни и политички циљ што се тиче простора Косова и Метохије и да ова фабрика може да служи као пример многим државним па чак и приватним предузећима у централној Србији.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2016/04/DSC 8828
Сертић и Ђурић у обиласку фабрике „Лола“

“То нам даје озбиљан потенцијал да размотримо све могућности на који начин можемо да решимо тренутне статусне проблеме компаније и да размишљамо о озбиљним потенцијалима које ова фабрика има”, рекао је Сертић.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је након разговора са радницима ове фабрике, да је витални интерес да она настави да ради и функционише, јер издржава велики број породица у овом крају.

“За све људе на КиМ је значајно да знају да Влада Републике Србије стоји, како иза народа, тако и иза привреде која је у основи економског дела опстанка нашег народа на КиМ. И Влада која ће бити формирана након априлских избора наставиће да подржава овај народ на тај начин што подржава економију”, поручио је Ђурић.

Директор “Лоле” Првица Јевремовић захвалио се делегацији Владе Србије која је обишла фабрику и истакао да је посета подстрек да наставе са радом, нарочито након што су вратили део дуговања који су имали од раније.

У “Лоли” у Лешку ради 157 радника, а просечна плата је 32.000 динара.

“Настојимо да увећамо трижште, да повећамо производњу, самим тим да увећамо број радних места што је тежишна ствар на овом нашем простору, како би се људи запослили, радили и видели егзистенцију на овом простору”, рекао је Јевремовић.

Сертић и Ђурић у пратњи двојице српских министара у Влади Косова Далибора Јевтића и Љубомира Марића потом су посетили и приватног предузетника Славишу Лакићевића у селу Кутње који се бави виноградарством и производњом садница малине.