Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
13.10.2015.

Посланици Скупштине Србије расправљаће наредне недеље о новом Закону о улагањима а Министарство привреде ће до краја године донети још седам закона који ће побољшати пословни амбијент, рекао је данас у Зрењанину министар привреде Жељко Сертић.

Како је Сертић навео, Законом о улагањима обезбеђен је једнак третман страних и домаћих улагача, али су и на ефикасан начин решени односи између републичких и државних органа са локалном самоуправом.

„Само у том споју можемо направити добар амбијент у коме неће бити лутања за документацијом и папирологијом и предугог чекања, него ће се знати ко шта одговара и какви су рокови“ рекао је Сертић новинарима на економском форуму у Зрењанину.

Он је рекао и да ће тих седам закона који ће до краја године бити донети, на свеобухватан начин пословни амбијент у Србији спремити и припремити за будуће догађаје.

„Сви закони које у будућем периоду будемо доносили односиће се, углавном, на стварању претпоставки да сви који раде и послују у Србији имају поверење и способност да реализују своје активности, не само у свом аранжману, већ када раде са државним органима, од републике до локала, да знају да имају добро окружење“, навео је Сертић.

Сертић је у Зрењанину отворио Економски форум о условима инвестирања и могућностима заједничке производње и пласмана робе, који је посвећен сарадњи и улагањима у Србији иностраних компанија које послују у Румунији као чланице Европског пословног клуба.

Тај клуб окупља значајне немачке, италијанске, француске, шпанске и румунске компаније, као и једну америчку компанију.