Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
13.10.2015.

Poslanici Skupštine Srbije raspravljaće naredne nedelje o novom Zakonu o ulaganjima a Ministarstvo privrede će do kraja godine doneti još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent, rekao je danas u Zrenjaninu ministar privrede Željko Sertić.

Kako je Sertić naveo, Zakonom o ulaganjima obezbeđen je jednak tretman stranih i domaćih ulagača, ali su i na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom.

„Samo u tom spoju možemo napraviti dobar ambijent u kome neće biti lutanja za dokumentacijom i papirologijom i predugog čekanja, nego će se znati ko šta odgovara i kakvi su rokovi“ rekao je Sertić novinarima na ekonomskom forumu u Zrenjaninu.

On je rekao i da će tih sedam zakona koji će do kraja godine biti doneti, na sveobuhvatan način poslovni ambijent u Srbiji spremiti i pripremiti za buduće događaje.

„Svi zakoni koje u budućem periodu budemo donosili odnosiće se, uglavnom, na stvaranju pretpostavki da svi koji rade i posluju u Srbiji imaju poverenje i sposobnost da realizuju svoje aktivnosti, ne samo u svom aranžmanu, već kada rade sa državnim organima, od republike do lokala, da znaju da imaju dobro okruženje“, naveo je Sertić.

Sertić je u Zrenjaninu otvorio Ekonomski forum o uslovima investiranja i mogućnostima zajedničke proizvodnje i plasmana robe, koji je posvećen saradnji i ulaganjima u Srbiji inostranih kompanija koje posluju u Rumuniji kao članice Evropskog poslovnog kluba.

Taj klub okuplja značajne nemačke, italijanske, francuske, španske i rumunske kompanije, kao i jednu američku kompaniju.