Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.11.2015.

Министар привреде Жељко Сертић поручио је данас у Суботици да ће држава помоћи све велике инвестиције у домаћу привреду и да посао државе јесте да отвори врата и створи добре основе за улагање компанија.

Министар је, на представљању нове производне линије у “Млекари“ из Суботице која послује у оквиру компаније „Имлек“, рекао да је ова компанија добар пример како корист могу да имају и иностране компаније и велики фондови, али и домаће фирме и додао да је све више иностраних фондова заинтересовано да дође у Србију да улаже заједно са нашим предузећима.

Министар је истакао да се оваквим удруживањем снага подиже и ниво технолошке произвиодње и квалитет производа и додао да су производи „Имлека“, који је наш највећи прозивођач млека и млечних производа, познати не само у региону, већ и у Европи, а нарочито на руском тржишту.

Говорећи о томе шта наша предузећа могу да ураде како би привукла инвеститоре, Сертић је рекао да је најважније да имају добар менаџмент који има визију, знање, посвећеност и добру организацију.

“Млекара“ из Суботице представила је данас нову производну линију у коју је уложено милион евра, а захваљујући тој инвестицији биће повећана производња фета сира за две и по хиљаде тона који ће се извозити на руско тржиште.

Генерални директор „Имлека“ Илија Шетка је рекао да ће целокупна производња нове линије у „Млекари“ из Суботице ићи у извоз у Руску Федерацију као и да ће захваљујући тој инвеститцији бити отворена и нова радна места.

Он је такође навео да ће због производње додатних две и по тоне сира бити повећан и откуп млека, односно биће откупљено још 25.000 тона.

Шетка је напоменуо да „Имлек“ планира да наредне године прими додатну радну снагу пре свега у области комерцијале и поручио да ће та комапанија имати у наредном периоду лепу будућност захваљујући новим инвестицијама.