Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
07.04.2015.

Фонд за развој је од септембра прошле године до данас одобрио више од 300 кредита, изјавио је министар привреде Жељко Сертић истакавши да су сви додељени по крајње транспаретним условима.
„Ни један једини кредит није издат зато што је неко имао везу у Фонду, нити зато што је неко некоме морао да плати проценат од кредита који је издат. Ниједан сумњиви кредит није издат“, рекао је министар у Привредној комори Србије на скупу „Како да радимо заједно“.

Сертић је позвао све привреднике који испуњавају услове за добијање изузетно повољних кредита, да се пријаве код Фонда и навео да је велики број предузећа до сада искористио ту могућност.

Говорећи о недавно усвојеној Стратегији развоја малих и средњих предузећа, Сертић је навео да је то у последњих 30 година први документ који врло јасно стратешки опредељује Владу Србије ка чињењу конкретних ствари како би се амбијент уподобио за привреду.

Он је рекао да нигде у свету држава не обезбеђује посао предузетницима, поручио им да их нико не може заштити од конкуренције, а да држава ствара предуслове за једнаке услове за све учеснике на тржишту.
Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је дефицит буџета у прва три месеца износио 21,5 милијарди динара, уместо планираних 55 милијарди динара, и да је та разлика „већ на нивоу смањења плата и пензија за годину дана када би се урачунала уплата пореза и доприноса“.

Говорећи о разлозима за мањи дефицит у првом кварталу него што је очекивано, Вучић је рекао да је један од разлога повећање непореских прихода, зато што је, како је навео, држава успела да натера јавна предузећа да део свог профита дају држави, јер постоје због тога што им је држава омогућила монополски положај.
Вучић је оценио и да је Привредна комора Србије постала један од кључних партнера Владе у спровођењу реформи. Комора је, према премијеровим речима, постала право место за заступање интереса привреде, за свакодневни дијалог, али и директну координацију са Владом у планирању и спровођењу реформи.