Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.04.2016.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и представницима државне корпорације ROSTEH,  о могућностима унапређења привредних односа две државе.

Министар Сертић је изразио задовољство досадашњим степеном сарадње и изразио наду да ће економије Србије и Русије бележити даљи раст.

Он је амбасадору Чепурину и гостима из Руске Федерације понудио сву помоћ Министарства привреде како би српски произвођачи могли ефикасније и значајније да извозе своје производе, посебно ауто-делове,  у Русију.

Алексеј Иванов, представник руске државне корпорације ROSTEH, захвалио се министру Сертићу на досадашњој помоћи Министарства привреде, и нагласио да је веома задовољан могућностима и производним капацитетима српских компанија које могу имати још значајније учешће у производњи и испоруци ауто-делова за руске компаније.

Гости из Русије су показали интересовање и за слободне економске зоне у Србији које, такође, могу знатно допринети  јачању српско-руских привредних веза.