Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.04.2016.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom i predstavnicima državne korporacije ROSTEH,  o mogućnostima unapređenja privrednih odnosa dve države.

Ministar Sertić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje i izrazio nadu da će ekonomije Srbije i Rusije beležiti dalji rast.

On je ambasadoru Čepurinu i gostima iz Ruske Federacije ponudio svu pomoć Ministarstva privrede kako bi srpski proizvođači mogli efikasnije i značajnije da izvoze svoje proizvode, posebno auto-delove,  u Rusiju.

Aleksej Ivanov, predstavnik ruske državne korporacije ROSTEH, zahvalio se ministru Sertiću na dosadašnjoj pomoći Ministarstva privrede, i naglasio da je veoma zadovoljan mogućnostima i proizvodnim kapacitetima srpskih kompanija koje mogu imati još značajnije učešće u proizvodnji i isporuci auto-delova za ruske kompanije.

Gosti iz Rusije su pokazali interesovanje i za slobodne ekonomske zone u Srbiji koje, takođe, mogu znatno doprineti  jačanju srpsko-ruskih privrednih veza.