Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.03.2016.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са амбасадором САД Кајлом Скотом о даљем развоју српско-америчких привредних односа, Години предузетништва и, посебно, о могућностима америчких инвестиција у Србију.

Министар Сертић се захвалио амбасадору Скоту на помоћи које су САД пружиле Mинистарству привреде, када је у питању развој предузетништва и израда инситуционалних и правних оквира из области економије.

„Србијa је одувек имала и подршку америчке амбасаде када су у питању инвестиције. Сигуран сам да ће се ова сарадња и наставити“, рекао је министар Сертић.
Заједнички је констатован значајан напредак у привредним односима две државе, који је резултат великих реформи које је Србија спровела у претходне две године.

Амбасадор Скот је изјавио да је задовољан досадашњом сарадњом и изразио увредење да ће Година предузетништва, који је министар Сертић јуче представио, дати значајне резултате.

Амерички дипломата је додао и да је велика заинтересованост потенцијалних инвеститора за улагање у Србију.

„Изузетно је важан и значајан пут реформи који је одредила Влада Србије. Управо зато потенцијалним инвеститорима из САД, објашњавам да је Србија веома добра дестинација за улагања“ објаснио је амбасадор Скот.