Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.03.2016.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom o daljem razvoju srpsko-američkih privrednih odnosa, Godini preduzetništva i, posebno, o mogućnostima američkih investicija u Srbiju.

Ministar Sertić se zahvalio ambasadoru Skotu na pomoći koje su SAD pružile Ministarstvu privrede, kada je u pitanju razvoj preduzetništva i izrada insitucionalnih i pravnih okvira iz oblasti ekonomije.

„Srbija je oduvek imala i podršku američke ambasade kada su u pitanju investicije. Siguran sam da će se ova saradnja i nastaviti“, rekao je ministar Sertić.
Zajednički je konstatovan značajan napredak u privrednim odnosima dve države, koji je rezultat velikih reformi koje je Srbija sprovela u prethodne dve godine.

Ambasador Skot je izjavio da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom i izrazio uvredenje da će Godina preduzetništva, koji je ministar Sertić juče predstavio, dati značajne rezultate.

Američki diplomata je dodao i da je velika zainteresovanost potencijalnih investitora za ulaganje u Srbiju.

„Izuzetno je važan i značajan put reformi koji je odredila Vlada Srbije. Upravo zato potencijalnim investitorima iz SAD, objašnjavam da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja“ objasnio je ambasador Skot.