Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.12.2015.

Министар привреде Жељко Сертић разговарао је данас са потпредседником словачке владе Лубомиром Важним о интнезивирању и продубљивању економске сарадње две државе.

Гости из Словачке похвалили су реформске напоре и резултате српске владе и понудили сваку врсту помоћи Београду у процесу европских интеграција.

Министар Сертић се захавалио на понуђеној помоћи и истакао да ће Влада Србије свакако користити сва позитивна искуства словачке владе, која је кроз политику снажних економских реформи, забележила значајан привредни раст.

„На жалост, ми нисмо на време, као остале државе Централне и Источне Европске ушли у процес реформи, тако да сада морамо да исправљамо грешке и санирамо последице неефикасне економске политике које је у Србији владала више деценија“, истакао је министар Сертић.

Потпредседник словачке владе Лубомир Важни исказао је заинтересованост за сарадњу са Србијом у области енегретике и ауто-индустрије, али и подсетио да је више словачких фирми учествује у Србији процесу приватизације.

„Србија значајно унапредила свој привредни амбијент и постала атрактивна за инвеститоре“, закључио је Важни.