Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
11.12.2015.

Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je danas sa potpredsednikom slovačke vlade Lubomirom Važnim o intneziviranju i produbljivanju ekonomske saradnje dve države.

Gosti iz Slovačke pohvalili su reformske napore i rezultate srpske vlade i ponudili svaku vrstu pomoći Beogradu u procesu evropskih integracija.

Ministar Sertić se zahavalio na ponuđenoj pomoći i istakao da će Vlada Srbije svakako koristiti sva pozitivna iskustva slovačke vlade, koja je kroz politiku snažnih ekonomskih reformi, zabeležila značajan privredni rast.

„Na žalost, mi nismo na vreme, kao ostale države Centralne i Istočne Evropske ušli u proces reformi, tako da sada moramo da ispravljamo greške i saniramo posledice neefikasne ekonomske politike koje je u Srbiji vladala više decenija“, istakao je ministar Sertić.

Potpredsednik slovačke vlade Lubomir Važni iskazao je zainteresovanost za saradnju sa Srbijom u oblasti enegretike i auto-industrije, ali i podsetio da je više slovačkih firmi učestvuje u Srbiji procesu privatizacije.

„Srbija značajno unapredila svoj privredni ambijent i postala atraktivna za investitore“, zaključio je Važni.