Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
23.09.2015.

Министар привреде Жељко Сертић оценио је током посете фабрици Јумко у Врању да се то предузеће опоравља и да се успешно припрема за приватизацију.

Сертић је најавио да ће се у наредна три месеца министарство интензивно разговарати са представницима иностраних компанија које су заинтересоване за куповину Јумка.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2015/09/Vranje Jumko Sertic
Министар у Јумку

Министар је реако да има више заинтересованих партнера. „Неки од њих су велике компаније које могу могу озбиљно да промене будућност, не само Јумка, већ читавог града“, казао је Сертић.

Министар Сертић је критиковао однос појединих локалних самоуправа, које не желе да се укључе и помогну процес приватизације фирми којима држава помаже. Као пример навео је локалну самоуправа у Врању која није превише заинтересована за ревитализацију Јумак и Симпа.

„Ако је већ Скупштина Србије донела одлуку да помогне овим предузећима, онда и локалне самоуправе треба да то подрже, јер је у њиховим интересу и интересу врањанаца да имају хиљаду или две хиљаде нових радних места. Ми ћемо новим Законом о улагањима направити и законски оквир, који ће прописати да локалне самоуправе вуше учествују у реализацији послова“, нагласио је Сертић.

/home/merr/public html/wp content/uploads/2015/09/IMG 6489
Радници Јумка

У Јумку тренутно ради 1.500 радника, а просечна плата која се исплаћује из реалних прихода је 19.500 динара.

Директор Јумка Горан Ðорђевић подсетио је да су сви погони те фирме до пре годину и по дана били затворени, а да је захваљујући Влади Србије поново обновљена производња. Поред тога та компанија већ има уговорене послове за годину дана.

Након посете Јумку министар привреде је у згради Пчињског округа разговарао са привредницима југа Србије.