Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
27.08.2015.

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је да је до данас од 526 предузећа за више од 400 дефинисана судбина и нагалсио да ће комплетан процес, рачунајући и решавање судбине 17 стратешких предузећа, бити завршен за мање од годину дана.

Министар је гостујући у Јутарњем програму РТВ Пинк рекао да је у договору са ММФ и Светском банком приватизација 17 стратешких предузећа продужена до маја наредне године. „Продужетак рока за приватизацију ових предузећа говори о поверењу које је Влада Србије стекла код ових институција, јер им активностима и агрументима доказујемо да заиста предузимамо све могуће кораке да овај процес окончамо“.

Сертић је рекао да се, с друге стране, Влада Србије бори да сачува свако радно место и да сваком предузећу које има потенцијал обезбеди да настави пословање, али по тржишним условима.

Министар Сертић је рекао да су за 98 предузећа и 50 медијских кућа објављени јавни позиви за приватизацију. „Мали број ових предузећа ће бити приватизован на класичан начин, јер имају негативан капитал, велика дуговања, тужбе радника и осталих повериоца“, рекао је Сертић и додао да ће зато највећи број њих отићи у стечај који не значи нужно банкрот, јер она могу бити купљена из стечаја.

„За мање од годину дана завршићемо процес који су други одуговлачили скоро тридесет година“, истакао је Серттић.

Сертић је нагласио да је окончање процеса приватизације стратешки процес, јер ће се прекинути зачарани круг дуговања.

Министар Сертић је говорећи о Конфернцији о Западном Балкану која се одржава у Бечу рекао да је она значајна и у економском и у политичком смислу. „Наш циљ је да будемо најбољи у региону и да будемо фактор политичке стабилности“, нагалсио је Сертић.