Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
08.02.2016.

Министар привреде Жељко Сертић пожелео је аустријским фирмама које послују у Србији пуно посла, добру зараду, али и да део зарађеног новца оставе у Србији.

„Наш посао као државе је да вам обезбедимо најбоље могуће услове за развој вашег пословања, и ми то успешно радимо дуже од годину дана“, рекао је Сертић на скупу посвећеном економској сарадњи Србије и Аустрије.

“Aустријске компаније које овде послују сведоци су тога колико су се ствари промениле у последњих годину дана. Држава успешно сарађује са компанијама из иностранства, а нарочито са онима који долазе из Аустрије, јер су то и прве компаније које су долазиле у Србију као прокретач развоја. И данас је резултат да око 500 компанија из Аустрије ради у Србији и представљају наше домаће компаније. Знамо да још много послова морамо да урадимо у нашој земљи, а један од главних задатака је да као држава учинимо све да приватна иницијатива буде доминантна”, објаснио је Сертић.

Министар је рекао да је пре свега реч о развоју сектора малих и средњих предузећа, јер је влада 2016. прогласила годином предузетништва.

Имаћемо низ активности и пружаћемо подршку веома активно, без обзира да ли је реч о онима који тек почињу да раде или око компанија које већ раде код нас”, рекао је он.
Сертић се захвалио шефу аустријске дипломатије Себастијану Курцу на сарадњи, истакавши да је он велики пријатељ Србије.

Сертић се захвалио и председнику Превредне коморе Аустрије Кристофу Лајтлу, са којим је доста сарађивао док је и сам био на челу Привредне коморе Србије.