Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
08.02.2016.

Ministar privrede Željko Sertić poželeo je austrijskim firmama koje posluju u Srbiji puno posla, dobru zaradu, ali i da deo zarađenog novca ostave u Srbiji.

„Naš posao kao države je da vam obezbedimo najbolje moguće uslove za razvoj vašeg poslovanja, i mi to uspešno radimo duže od godinu dana“, rekao je Sertić na skupu posvećenom ekonomskoj saradnji Srbije i Austrije.

“Austrijske kompanije koje ovde posluju svedoci su toga koliko su se stvari promenile u poslednjih godinu dana. Država uspešno sarađuje sa kompanijama iz inostranstva, a naročito sa onima koji dolaze iz Austrije, jer su to i prve kompanije koje su dolazile u Srbiju kao prokretač razvoja. I danas je rezultat da oko 500 kompanija iz Austrije radi u Srbiji i predstavljaju naše domaće kompanije. Znamo da još mnogo poslova moramo da uradimo u našoj zemlji, a jedan od glavnih zadataka je da kao država učinimo sve da privatna inicijativa bude dominantna”, objasnio je Sertić.

Ministar je rekao da je pre svega reč o razvoju sektora malih i srednjih preduzeća, jer je vlada 2016. proglasila godinom preduzetništva.

Imaćemo niz aktivnosti i pružaćemo podršku veoma aktivno, bez obzira da li je reč o onima koji tek počinju da rade ili oko kompanija koje već rade kod nas”, rekao je on.
Sertić se zahvalio šefu austrijske diplomatije Sebastijanu Kurcu na saradnji, istakavši da je on veliki prijatelj Srbije.

Sertić se zahvalio i predsedniku Prevredne komore Austrije Kristofu Lajtlu, sa kojim je dosta sarađivao dok je i sam bio na čelu Privredne komore Srbije.