Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
15.10.2015.

Министар привреде Жељко Сертић свечано је данас отворио медеран логистички центар компаније Гебрудер Вајс Србија у Добановцима, у коме ће бити запослено додатних 100 људи.

Министар Сертић је оценио да Србија иде у добром правцу имајући у виду да је Гебрудер Вајс инвестирао у Добановцима осам милиона евра и да је то још једна у низу од преко 400 инвестиција аустријских фирми у Србији.

Веома је важно да наши мали привредници сарађујући са страним компанијама и знају да су њихова пословања сигурна, а Влада Србије ће и даље настојати да привуче што више нових инвеститора у Србију, снажном економском политиком која треба да обезбеди повољнији пословни амбијент.

У том правцу је окренут и нови Закон о улагањима који ће у Скупштини Србије бити у уторак, 20. октобра, који ће на још бољи начин заштитити и подстаћи инвеститоре.

Директор компаније Гебрудер Вајс Србија Драган Симовић рекао је да је модерни логистички центар у Добановцима градила домаћа фирма „Неимар“.

Компанија је инвестицијом вредном 5,5 милиона евра, у складу са најсавременијим техничким стандардима, проширила капацитете складишног и канцеларијског простора, као и саобраћајних површина модерног логистичког центра.

Гебрудер Вајс Србија запошљава 220 људи, на локацијама у Добановцима, Стројковцу и Нишу, са укупно 25.000 квадратних метара магацина, складишног простора и канцеларија.

Ова аустријска компанија је у Србији послује од 2004. године и до данас је приходе увећала 10 пута на 25 милиона евра.

Компанија у Србији је део Гебрудер Вајс Холдинга АГ који има преко 6.000 запослених у 30 земаља, 150 сопствених филијала и годишњи приход од 1,24 милијарди евра годишње и спада у водећа транспортна и логистичка предузећа у Европи.