Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
15.10.2015.

Ministar privrede Željko Sertić svečano je danas otvorio mederan logistički centar kompanije Gebruder Vajs Srbija u Dobanovcima, u kome će biti zaposleno dodatnih 100 ljudi.

Ministar Sertić je ocenio da Srbija ide u dobrom pravcu imajući u vidu da je Gebruder Vajs investirao u Dobanovcima osam miliona evra i da je to još jedna u nizu od preko 400 investicija austrijskih firmi u Srbiji.

Veoma je važno da naši mali privrednici sarađujući sa stranim kompanijama i znaju da su njihova poslovanja sigurna, a Vlada Srbije će i dalje nastojati da privuče što više novih investitora u Srbiju, snažnom ekonomskom politikom koja treba da obezbedi povoljniji poslovni ambijent.

U tom pravcu je okrenut i novi Zakon o ulaganjima koji će u Skupštini Srbije biti u utorak, 20. oktobra, koji će na još bolji način zaštititi i podstaći investitore.

Direktor kompanije Gebruder Vajs Srbija Dragan Simović rekao je da je moderni logistički centar u Dobanovcima gradila domaća firma „Neimar“.

Kompanija je investicijom vrednom 5,5 miliona evra, u skladu sa najsavremenijim tehničkim standardima, proširila kapacitete skladišnog i kancelarijskog prostora, kao i saobraćajnih površina modernog logističkog centra.

Gebruder Vajs Srbija zapošljava 220 ljudi, na lokacijama u Dobanovcima, Strojkovcu i Nišu, sa ukupno 25.000 kvadratnih metara magacina, skladišnog prostora i kancelarija.

Ova austrijska kompanija je u Srbiji posluje od 2004. godine i do danas je prihode uvećala 10 puta na 25 miliona evra.

Kompanija u Srbiji je deo Gebruder Vajs Holdinga AG koji ima preko 6.000 zaposlenih u 30 zemalja, 150 sopstvenih filijala i godišnji prihod od 1,24 milijardi evra godišnje i spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi.