Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
17.03.2016.

Министар привреде Жељко Сертић отворио је у Београду Сајам аутомобила и Међународни сајам мотоцикала, на којима се представља више од 300 излагача из 20 земаља.

Oн  је на Београдском сајму рекао да је на основу потписаних уговора обезбеђено да у наредне две године буде отворено 10.000 нових радних места у аутоиндустрији.

Он је истакао да ће Влада Србије наставити да подржава отварање нових радних места у тој индустрији, јер се ту „срећу нове технологије и све што је продуктивно“.

Према његовим речима, прошле године је први пут од 2008. забележен раст продаје нових аутомобила, прецизирајући да је продато више до 20.000 возила, што говори о опоравку тржишта аутоиндустрије у Србији, али и целом свету.

„То показује да реформе које спроводи влада дају резултате, јер се људи одлучују да уђу у нове инвестиције“, рекао је Сертић.

Подсетио је да је „Фијат“ из фабрике у Крагујевцу прошле године извезао аутомобиле у вредности од 1,2 милијарде евра, а да је извоз компаније „Тигар тајерс“ био 300 милиона евра, што говори о потенцијалима аутоиндустрије.

На сајмовима аутомобила и мотоцикала, који трају до 23. марта, дистрибутери представљају 40 нових модела аутомобила и 35 нових модела мотоцикала.