Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
29.05.2015.

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је данас у паузи Окриглог стола “Регион успеха” да ће се у наредна три месеца разговарати о модалитетима и подстицајима за привреднике како би своје пословање проширили и на Косово и Метохију.

“У том смислу могу се очекивати евентуални порески подстицаји, смањене пореза и доприноса на раднике, а у ком модалитету и на који начин ће то бити сада се не може рећи јер се о томе разговара”, рекао је министар Сертић.

Он је као подстицаје поменуо и евентуалне јефтине кредите и друге финансијске повластице.

„Ако компанија добије јефтин кредит, отвори, на пример, фирму у Грачаници, запосли раднике и има бољи финансијски ефекат него што би био на неком другом месту, ми смо онда у том делу направили добар резултат“ рекао је Сертић.

„Припремамо закон по којем су потпуно изједначена страна и домаћа улагања и у том смислу цела територија Србије је обухваћена тим законом с тим што ћемо поштовати специфичности договора које имамо у оквиру ЦЕФТА споразума“ додао је министра привреде.

Он је напоменуо да ЦЕФТА нама иначе даје много ширу могућност рада и подсетио да је на једном од састанака у оквиру Берлинског процеса премијер Александар Вучић предложио да се у овиру ЦЕФТА споразума све баријере укину и да се направи готово идентичан модел као што то данас има ЕУ са протоком капитала, робе, услуга…свега што је сада на неки начин онемогућено у пуном капацитету.

Сертић је навео да је јако важно да сви, а посебно привредници знају да се влада више не поставља наредбодавно у односу ни на кога и подвукао да је влада отворила дијалог са многим партнерима у различитим областима.