Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
02.02.2016.

У Влади Србије је одржана друга седница Савета за мала и средња предузећа, предузетништво и конкуретност на којој је министар привреде и председник Савета Жељко Сертић чланове савета упознао са иницијативом Владе Србије да 2016. прогласи годином предузетништва.

„Наш главни задатак у Години предузетништва је да синхронизованом акциојом усмеримо средства и капацитете ка малим и средњим предузећим и предузетницима као здравом делу привреде и да променом прописа унапређујемо пословно окружење како би се овај сектор развијао“, рекао је Сертић.

Министар је објаснио да је Година предузетништва широка иницијатива у коју су укључена не само министарства, државне институције и органи, већ и коморе, удружења привредника и невладин сектор – сви који разумеју колико је то важно за развој земље.

„Желимо да мењамо свест, подстакнемо и охрабримо људе да се упусте у предузетништво, а конкретним примерима ћемо показати да у Србији постоје људи који су се осамосталили, развили послове и данас су успешни предузетници” истакао је министар.

Члановима савета је на седници представљен и Извештај о споровођењу Стратегије за подршку развоју малих и средњих предузећа, предузетништва и конкурентности коју је влада усвојила прошлог пролећа, али и представљене даље активности на релизацији Стратегије и утврђени начини њихове координације.

Савет за мала и средња предузећа, предузетништво и конкуретност, који чине министри ресора најважнијих за сектор МСПП, представници других државних институција, али и пословне заједнице, формиран је са циљем да се обезбеди ефикасну координацију активности на спровођењу Стратегије и других мера Владе Србије које су усмерене на сектор малих и средњих предузећа и предузетништва.