Arhiva internet prezentacije Ministarstva privrede do 31. avgusta 2021. godine

Kontaktirajte nas

+ 381 11 36 42 600

ili

Ocenite sajt

Online formularom

VAŠE MIŠLJENJE

>>pišite nam
02.02.2016.

U Vladi Srbije je održana druga sednica Saveta za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkuretnost na kojoj je ministar privrede i predsednik Saveta Željko Sertić članove saveta upoznao sa inicijativom Vlade Srbije da 2016. proglasi godinom preduzetništva.

„Naš glavni zadatak u Godini preduzetništva je da sinhronizovanom akciojom usmerimo sredstva i kapacitete ka malim i srednjim preduzećim i preduzetnicima kao zdravom delu privrede i da promenom propisa unapređujemo poslovno okruženje kako bi se ovaj sektor razvijao“, rekao je Sertić.

Ministar je objasnio da je Godina preduzetništva široka inicijativa u koju su uključena ne samo ministarstva, državne institucije i organi, već i komore, udruženja privrednika i nevladin sektor – svi koji razumeju koliko je to važno za razvoj zemlje.

„Želimo da menjamo svest, podstaknemo i ohrabrimo ljude da se upuste u preduzetništvo, a konkretnim primerima ćemo pokazati da u Srbiji postoje ljudi koji su se osamostalili, razvili poslove i danas su uspešni preduzetnici” istakao je ministar.

Članovima saveta je na sednici predstavljen i Izveštaj o sporovođenju Strategije za podršku razvoju malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i konkurentnosti koju je vlada usvojila prošlog proleća, ali i predstavljene dalje aktivnosti na relizaciji Strategije i utvrđeni načini njihove koordinacije.

Savet za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkuretnost, koji čine ministri resora najvažnijih za sektor MSPP, predstavnici drugih državnih institucija, ali i poslovne zajednice, formiran je sa ciljem da se obezbedi efikasnu koordinaciju aktivnosti na sprovođenju Strategije i drugih mera Vlade Srbije koje su usmerene na sektor malih i srednjih preduzeća i preduzetništva.