Архива интернет презентације Министарства привреде до 31. августа 2021. године

Контактирајте нас

+ 381 11 36 42 600

ili

Оцените сајт

Онлине формуларом

ВАШЕ МИШЉЕЊЕ

>>пишите нам
11.04.2016.

Министар привреде Србије Жељко Сертић данас је најавио да ће 20. априла почети програм финансирања почетног бизниса (старт ап) и подршке предузетницима који су тек основали фирму, односно раде мање од две године. У оквиру овог програма, 30 одсто од укупних средстава намењено је женама.

„Кроз различите програме које покрећемо у 2016. која је година прдузетништва, а за које могу да  се пријаве и жене, желимо да оснажимо сваког ко жели да направи корак у свом послу, да буде креативан и да покаже своје способности“, рекао је Сертић на отварању Регионалне конференције о женском предузетништву Србије и Републике Српске.

Он је казао да подршка која је намењена предузетницима неће бити само финансијска, већ ће се добијати помоћ и за припрему докумената, пословних планова и за обуку.

Министар је рекао да женама данас није више циљ да само буду код куће и брину о деци. Оне се данас окрећу и каријерама, све чешће су на функцијама и рукводећим положајима, и све чешће покрећу сопствени посао. Сертић је рекао да је овај тренд добар јер су жене велики привредни потенцијал Србије, али да им је потребан дотатни подстицаји, како би се што више њих осмелило и своју судбину узело у своје руке. „Нема ничега лепшег када се живи од сопственог рада“, нагласио је Сертић.

„Као никада до сада Влада Србије је окренута економији. Помозите нам, јер само заједничким радом можемо бити светла тачка у региону који заслужује све похавле“, рекао је Сертић.

Подсетио је да је у Години предузетништва Влада определила помоћ више од 16 милијарди динара од којих је огроман део за женско предузетништво које је по његовој оцени веома важно и заслужује велику подршку.